Forside Terapiformer Uddannelse Livssyn Info

Parterapi

Hjælp til respekt.
Parterapi former sig som en samtale på 1,5 time ad gangen.
Min opgave vil være at hjælpe jer til at fungere på en bedre måde både sammen og hver for sig, samt at arbejde på, at I bliver bedre til at lytte til hinanden og respektere jeres forskellige måde at opfatte livet på.

Parterapi er et godt redskab, hvis I ønsker at arbejde med jeres parforhold og få fokus på kommunikationen og de problemer, som fylder i hverdagen og tager energien væk fra ressourcerne i jeres forhold.

Målet er, at I forbedrer jeres evne til en fælles konfliktløsning – f.eks. bliver bedre til at arbejde sammen omkring de problemer, der er opstået. Når I evner at løse jeres konflikter på en konstruktiv måde, vil det smitte af på både jeres parforhold og jeres børn, som oveni får den sekundære gevinst, at de lærer, hvordan problemer kan løses når man er sammen om dem.

Gennem dialogen vil I opnå en større forståelse for hinanden og dynamikken i netop jeres parforhold. Jeres samarbejde vil blive styrket når I bliver bedre til at kommunikere direkte og klart med hinanden.

Afklaring og hensyn.
Parterapi er også en mulighed for jer, der ønsker hjælp til at afklare, om I skal blive ved med at være et par, eller om tiden er inde til at skilles. Har I allerede besluttet, at I skal skilles, kan I få hjælp til at få taget en værdig afsked med hinanden og med den tid, I har haft sammen både af hensyn til jer selv, jeres fælles børn og jeres fremtid sammen som deleforældre.

Samtaleforløb
Efter den første samtale vil vi sammen beslutte, om det vil være en god idè at forsætte. Antallet af samtaler kan variere en del, men et parterapeutisk forløb vil typisk strække sig over 4-5 måneder med samtaler hver 3. uge.

Hvad søger par typisk hjælp til?
Eksempelvis kan nævnes:

  • Vi skændes ofte om småting.
  • Vi har brug for hjælp til at kunne kommunikere på en bedre måde.
  • Min kone (mand) har været mig utro.
  • Vi kan ikke blive enige om børneopdragelsen.
  • Min ægtefælle har et alkoholproblem. Vi er blevet anbefalet at gå i parterapi.
  • Vi vil gøre alt for at vores familie kan have det godt sammen.
  • Min ægtefælle lider af jalousi.
  • Min ægtefælle er efter mig hele tiden med anklager etc.

Top

Hækken 3,1 · Vester Hassing · 9310 Vodskov · 2425 0424 · lone@dissingterapi.dk